Posts for tag: accon■avm

Recent articles

Huur wel of niet aftrekbaar?

Werk je vaak thuis als zzp'er en huur je je huis? Dan is de huur van je kantoorruimte mogelijk aftrekbaar. In 2016 mochten alle thuiswerkende zzp’ers de huur van hun woonhuis nog aftrekken van de inkomstenbelasting. Later in het jaar werd deze regeling aangescherpt. Alleen in bepaalde gevallen mag je de huur van je werkruimte thuis wel aftrekken.

Read more

Sparen privé of in je onderneming?

Op dit moment staan de rentetarieven op spaarrekeningen historisch laag, maar gek genoeg moet je over dat niet renderende spaargeld wel belasting betalen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om als ondernemer je belastingdruk te verlagen door je spaargeld over te dragen aan je onderneming.

Read more

Wat moet je doen voor je belastingaangifte 2017

Als het goed is heb je net een uitnodiging gehad om belastingaangifte te doen voor de inkomstenbelasting 2017 (IB 2017). Sinds 1 maart kun je dit ook daadwerkelijk doen en daarom deze korte opfriscursus waar je op moet letten bij je inkomstenbelasting van Hans Epema van onze boekhoud partner Acconline.

Read more

Kies je voor een eenmanszaak of bv?

​De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak als rechtsvorm voor hun onderneming. Sinds 2012 is het echter eenvoudiger geworden om direct een besloten vennootschap (bv) op te richten. Aan beiden rechtsvormen zitten voor- en nadelen. Daarom deze week de vraag; welke rechtsvorm past het beste bij jouw bedrijf?

Read more

Hoe corrigeer je fouten in de administratie?

Het komt wel eens voor dat je een foutje maakt in de administratie. Hoe corrigeer je zo’n fout? Want als je bonnen of facturen gaat verwijderen of aanpassen, kan je hele administratie in het honderd lopen. Om dat te voorkomen geven we je tips hoe je correcties kan maken in je administratie.

Read more

Krijg facturen tijdig betaald

Als ondernemer wil je uiteraard graag dat je facturen tijdig betaald worden. Helaas is de realiteit soms anders. Natuurlijk ligt niet alles binnen jouw invloed, maar er zijn wel zaken waar je zelf op kunt letten om betalingen tijdig binnen te krijgen. Lees onze tips en hoe Gekko je hierbij kan helpen.

Read more