Hoe beheert de gemiddelde ondernemer zijn bedrijf?

Met meer dan 20.000 aangesloten ondernemers is Gekko één van de grotere en snelst groeiende administratieve platformen in Nederland. Bovendien is Gekko onbeperkt gratis te gebruiken en daarom gemakkelijk toegankelijk voor ook de kleinste ondernemers. Dit geeft ons een unieke doorsnede van ondernemers in Nederland en daadwerkelijk met hun administratie omgaan en welke gewoontes ze er op na houden. Op basis van deze gegevens hebben we dus onderzocht wat Nederlandse ondernemers het liefste doen met hun bedrijfsadministratie. Het antwoord zal je waarschijnlijk niet zeer verbazen... Uitstellen!

Read more...

Waarom wordt de VAR afgeschaft?

Met de afschaffing van de VAR komen er per 1 mei 2016 behoorlijk wat veranderingen voor zzp'ers en opdrachtgevers. Maar wat houdt dit alles in? In de komende weken zullen we verscheidene stukjes plaatsen op ons blog over de afschaffing van de VAR. Vandaag in deel 1 van de serie van VAR naar DBA: Waarom wordt de VAR afgeschaft?

Read more...

Veiligheid bij Gekko in 5 vragen

Hackers, creditcardgegevens te koop in DarkMarket, websites die klantgegevens lekken... cyberveiligheid kan tot de verbeelding spreken. Hoewel kwaadaardige aanvallen niet onmogelijk zijn, is het in de werkelijkheid voor een start-up vaak een stuk minder spannend. Denk aan gepland onderhoud of het uitvallen van servers. Wat betekent het voor de gebruikers als de Gekko site ineens down is? Hoe vaak gebeurt het zoal? Waar staat alle data?

Read more...

Even met Lego spelen?

Je kunt zingend en dansend je tijd in de file doorbrengen, geen enkel probleem. Mits je er plezier in hebt. Zo gaat het, geloof ik, voor alles. Dus ook voor een bezoek aan de tandarts, je kinderen naar school brengen en je zakelijke administratie. Vanuit dit perspectief is Gekko ontworpen. Hoe kun je je verplichtingen als zzp’er een stuk aangenamer maken?

Read more...

Goed nieuws voor Gekko Premium gebruikers!

Vanaf nu is het mogelijk om gebruik te maken van de extra functies voor de Gekko Premium accounts. Met deze nieuwe functies maakt Gekko ondernemen nog makkelijker. De nieuwe functies zijn onder meer: - Automatische BTW-berekening aan het einde van het kwartaal - Het creëren van eigen kostensoorten die specifiek van toepassing zijn op jou Probeer Gekko Premium voor slechts 10 euro per maand. En als je de upgrade in december nog doet, krijg je een korting van 60%.

Read more...

Persbericht: Met Gekko zijn stapels bonnen en administratie niet meer nodig

Gekko is een online platform dat freelancers helpt met het oplossen van de administratieve papierwinkel die bij het freelancen vaak komt kijken. Door middel van een gebruiksvriendelijke gratis tool zijn grote stapels bonnen en ingewikkelde administratie niet meer nodig en kan de freelancer zelf eenvoudig zorgen voor een overzichtelijke administratie van uren en bonnen. Gekko zorgt ervoor dat men bonnen en facturen in een paar simpele handelingen worden gedigitaliseerd, gewerkte uren worden bijgehouden en facturen worden verstuurd. Daarnaast biedt Gekko sinds deze week ook een premium account aan voor extra gemak bij het ondernemen, zoals een automatische VAT-calculatie voor de belasting aan het einde van elk kwartaal.

Read more...