Factuur Financieren met een Gekko gebruiker

Het kan voor ondernemers een uitdaging zijn als opdrachtgevers niet op tijd betalen of lange betaaltermijnen aanhouden. Met Factuur Financiering zorgen Gekko en Rabobank ervoor dat ondernemingen de touwtjes in eigen handen hebben en niet meer afhankelijk zijn van de lange betaaltermijnen die hun debiteuren hanteren. In dit artikel laten we een ondernemer aan het woord die al 8 jaar ervaring heeft met Gekko en recentelijk is begonnen met het gebruik van Factuur Financiering.

Read more
Factuur Financieren met een Gekko gebruiker

Posts for tag: Invoices

Recent articles

CheatGPT: belastingen verlagen door middel van AI

Net op tijd voor de aangifte inkomstenbelasting 2022 lanceert Gekko haar nieuwe AI algoritme CheatGPT. CheatGPT is een nieuwe manier voor kleine ondernemers om hun belastingen te verlagen en kan duizenden euro's schelen op jaarbasis. Het algoritme gebruikt de basisadministratie van ruim honderdvijftig duizend Gekko gebruikers in Nederland om zo de precieze mazen in het belastingsysteem te ontdekken en toe te passen voor alle zzp’ers.

Read more

Wat heb je als zzp’er nodig voor je financiële administratie

Je begint voor jezelf. Je gaat naar de KvK en schrijft je in. Heel gemakkelijk in Nederland! Maar daarna begint het wel. Je krijgt vanaf dat moment brieven van de Belastingdienst en sowieso zal er bij je inschrijving direct worden verteld dat je een goede financiële administratie moet voeren. En ook zul je direct een stapel informatie mee krijgen hierover (lees: reclamefolders voor boekhoudprogramma’s). Maar waar moet je nu als zzp’er echt op letten bij je financiële administratie?

Read more

ZZP en Inkomstenbelasting

Je “mag” vanaf vandaag weer je inkomstenbelasting aangeven bij de Belastingdienst. Een feest natuurlijk voor iedereen maar vooral voor kleine ondernemers is dit vaak complex. Daarom deze uitleg over wat je moet doen bij je aangifte als ondernemer en waar je op moet letten. ZZP inkomstenbelasting voor beginners dus.

Read more

ZZP en BTW

Dankzij corona zullen er waarschijnlijk de komende tijd weer veel nieuwe zzp’ers bijkomen. Waarvan velen voor het eerst hun eigen bedrijf zullen hebben. Bijna al deze nieuwe ondernemers zullen te maken krijgen met belasting op toegevoegde waarde of btw. En om te voorkomen dat je hiermee fouten maakt daarom dit overzicht blog over hoe dit precies werkt en hoe je voorkomt dat je boetes ontvangt.

Read more

Hoe werkt de real-time bank integratie

Gekko heeft sinds deze week een bank integratie. Sterker, een REALTIME bank integratie waarmee je on-the-go transacties kan ophalen en verwerken in je administratie. Super handig als je net een PIN betaling in een winkel hebt gedaan en deze direct wil koppelen aan een bonnetje dat je scant met je mobiel. Maar waarom heeft dit nu zo lang geduurd? En wat kan je ermee? Een overzicht van hoe we deze koppeling hebben gerealiseerd, waarom dit lang duurde en hoe je kan oplossen als jouw bank nog niet kan koppelen.

Read more

Hoe zet je je eigen webshop op?

Wil je zelf een webshop opzetten maar weet je niet hoe? Smit Club heeft een tutorial gemaakt hoe jij dit zelf kan doen, zonder technische kennis. Inclusief opzetten van URL, inrichten van webshop, opzetten van betalingen en integreren van je administratie in Gekko.

Read more

Het nieuwe btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Vanaf 1 januari 2020 gaat het nieuwe btw-identificatienummer in. Deze verandering zorgt voor een hoop vragen bij ondernemers. Waarin is het btw-id anders dan het btw-nummer? Waar gebruik je het nieuwe btw-id voor? Hoe kun je je voorbereiden op deze verandering? We leggen het voor je uit.

Read more

Gekko Facturatie app: facturen versturen met je smartphone

Deze week is de nieuwe Gekko Facturatie app officieel gelanceerd voor Android en iOS. Met deze app kun je facturen en werkbonnen maken met je smartphone. De app wordt al sinds augustus door Gekko gebruikers getest en in de afgelopen weken hebben we dan ook veel nieuwe functies toegevoegd. Wat kun je nu allemaal met de Facturatie app en wat is het voordeel voor jou als ondernemer?

Read more

Facturen sneller betaald met iDEAL en Apple Pay

Gekko introduceert een nieuwe en veel gevraagde functie. De mogelijkheid om je facturen betaald te krijgen via iDEAL. Hiermee kunnen je klanten snel en gemakkelijk online betalen, ook vanaf mobiel. Gekko maakt dit mogelijk met onze nieuwe partner Mollie. Hoe werkt online betalen precies en wat zijn de mogelijkheden?

Read more

Welk btw-tarief moet ik gebruiken?

Als ondernemer ben je verplicht btw te heffen over je diensten en goederen. In Nederland gebruiken we vier verschillende btw-tarieven. Dit levert nog wel eens wat verwarring op bij ondernemers. Hoog? Laag? Wanneer ben ik vrijgesteld en hoe verschilt dit van 0% btw? Bekijk het overzicht van de algemene regels.

Read more

Wat is er nieuw in Gekko?

Ons team werkt dagelijks aan verbeteringen van het Gekko platform. Deze week zetten we alle nieuwe functies voor je op een rijtje die we de afgelopen maanden live hebben gezet.

Read more

Koppel je bank aan je Gekko boekhouding

Vanaf nu kun je al je banktransacties laden in Gekko en koppelen aan je kosten en facturen. Zo zie je nooit meer aftrekbare aftrekposten over het hoofd en krijg je snel inzicht in welke klanten nog niet betaald hebben. Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal met de bankkoppeling en hoe werkt het precies?

Read more

Buitenlandse btw op je bon in je administratie

Heb je bonnen van een buitenlandse leverancier voor je bedrijf? Dan kan de btw-aangifte hierover soms knap lastig zijn. We krijgen hier van Gekko gebruikers vaak vragen over. Zoals, hoe ga je om met de bonnetjes van je aankopen in het buitenland, wat moet ik doen met btw in het buitenland en hoe reken ik onkosten in andere valuta om?

Read more

Verandering van 6% naar 9% btw

Lever of ontvang je producten of diensten die onder het lage btw tarief van 6% vallen? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat Gekko per 1 januari 2019 je btw percentage heeft aangepast naar 9%. Per 1 januari is namelijk het lage btw tarief van 6% naar 9% verhoogt. Gekko houdt hier automatisch rekening mee, maar toch we leggen hieronder uit hoe dit nu exact zit en wat voor gevolgen dit heeft voor jou.

Read more