CheatGPT: belastingen verlagen door middel van AI

Net op tijd voor de aangifte inkomstenbelasting 2022 lanceert Gekko haar nieuwe AI algoritme CheatGPT. CheatGPT is een nieuwe manier voor kleine ondernemers om hun belastingen te verlagen en kan duizenden euro's schelen op jaarbasis. Het algoritme gebruikt de basisadministratie van ruim honderdvijftig duizend Gekko gebruikers in Nederland om zo de precieze mazen in het belastingsysteem te ontdekken en toe te passen voor alle zzp’ers.

 

De nieuwe AI toepassing om je belastingen te verlagen

Ontwikkelingen op het gebied van AI zijn recentelijk in een stroomversnelling gekomen. Natuurlijk is er de lancering van ChatGPT door OpenAI (gefund door Microsoft)  waarvan bijna iedereen al heeft gehoord. Maar denk ook maar aan Bard (Google), Deepface (Facebook) en Amazon AI. Allemaal AI algoritmes die toepassingen voor AI ondersteunen.

Er zijn echter nog weinig échte toepassingen van AI die daadwerkelijk een verschil maken in het leven van mensen. Daarom is Gekko in 2021 al begonnen met het ontwikkelen van de Gekko Performance Optimisation Tool die begin april commercieel zal worden gelanceerd als CheatGPT (wat natuurlijk een knipoog is naar het veel bekendere ChatGPT). CheatGPT kan op basis van de vele jaren aan administratieve gegevens van honderdduizenden duizenden bedrijven op het Gekko platform, automatisch de administratie optimaliseren zodat ondernemers significant minder belastingen hoeven te betalen.

 

CheatGPT gebruikt machine learning om jouw administratie “op te leuken”

Het principe achter CheatGPT is simpel, al heeft de ontwikkeling natuurlijk jaren gekost. CheatGPT heeft op basis van machine learning “geleerd” van alle administraties die tot haar beschikking staan. En op basis van die lessen past CheatGPT de administratie zo aan, dat je een stuk minder belasting hoeft te betalen. 

Dat kan bijvoorbeeld door net wat meer btw te rekenen bij een bon. Of wat extra kosten of uren erbij te voegen waardoor je net gebruik kan maken van regelingen die anders niet van toepassing zijn. Maar ook door middelen heen en weer te schuiven tussen verschillende juridische entiteiten. Allemaal zaken waardoor je minder belastingen hoeft te betalen en CheatGPT maakt automatisch de noodzakelijke aanpassingen in je Gekko account.

 

CheatGPT is getest, legaal en geeft volledige juridische vrijwaring

Het gebruik van CheatGPT is volledig legaal en er zitten eigenlijk geen nadelen aan. CheatGPT is namelijk zo geprogrammeerd dat het niet mogelijk is voor een derde partij om te zien waar en op basis waarvan de aanpassingen worden gemaakt. Bovendien wordt hiermee ook volledige juridische vrijwaring gerealiseerd.

Omdat je niet kan achterhalen hoe het algoritme exact werkt en het bovendien zelflerend is waardoor het algoritme zich continu aanpast, kun je als gebruiker niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van CheatGPT. In het uitzonderlijke geval dat het algoritme toch een fout maakt en dat die fout wordt ontdekt door een derde partij als de Belastingdienst, kan men zich altijd beroepen op het principe van "plausibele ontkenning”.  Verantwoording ligt daarmee per definitie bij het algoritme en niet de gebruiker, waardoor er geen enkele aansprakelijkheid ligt bij de gebruiker.

 

CheatGPT maakt know-how van grote bedrijven beschikbaar voor kleine ondernemers

Wat CheatGPT doet is het automatiseren en aanpassen van praktijken die al jaren worden gedaan door grote multinationals zoals Shell, Philips en Unilever. Dit soort bedrijven doen al jaren met succes aan belastingplanning en besparen op die manier miljoenen. Dit soort bedrijven moeten echter ook veel betalen voor het advies wat men krijgt aangezien dat allemaal handwerk is.

CheatGPT doet dit werk volledig geautomatiseerd op basis van administratieve data. En daarmee kunnen ook kleine ondernemers nu besparen op de belastingen die zij moeten betalen. Maar dan tegen een eerlijke prijs.

 

Je kan je nu opgeven voor de beta van CheatGPT 

CheatGPT zal officieel begin april worden gelanceerd en zal volgens een paid subscription model gaan werken. Dus je moet wel wat betalen om het te gebruiken. Echter, de besparingen die CheatGPT zal kunnen realiseren liggen nu al gemiddeld op meer dan €1300 per jaar en dat zal in de loop van de tijd alleen maar meer worden naarmate het algoritme meer leert en betere strategieën ontwikkelt voor het verminderen van je belastingen.

Mocht je nu ook willen opgeven voor CheatGPT, dan valt het aan te raden om je nu al in te schrijven voor de Beta. De eerste 200 mensen die zich opgeven voor de Beta kunnen namelijk gratis een jaar lang gebruik kunnen maken van CheatGPT.

CheatGPT klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Wellicht moet je daarom goed kijken naar de datum voor je verder gaat.

Announcements