Facturen sneller betaald met iDEAL en Apple Pay

Het stond hoog op de verlanglijst van heel veel Gekko gebruikers. Het meesturen van een online betaallink waarmee jouw klant je factuur direct kan betalen via iDEAL. En dat is logisch. Het is niet alleen prettig voor je klant, maar het heeft ook veel voordelen voor jou als ondernemer.

 

Voeg iDEAL betalingen toe aan je factuur in Gekko

Je kunt in Gekko nu heel snel en gemakkelijk iDEAL betalingen activeren. Het enige wat je moet doen is naar het tabje iDEAL betaling gaan in je instellingen. Op deze pagina kun je binnen vijf minuten je Mollie account opzetten en koppelen aan Gekko. Als je nog geen Mollie account hebt, meld je dan eerst aan bij Mollie.

Zodra je Mollie account is gekoppeld aan je Gekko account, kun je direct iDEAL betaalverzoeken versturen aan je klanten en de online betalingen ontvangen via Gekko. Zonder dat je hier nog verder over na hoeft te denken.

 

Facturen sneller betaald met iDEAL betaallink

Er zijn altijd klanten die zich niet aan de afgesproken betaaltermijn houden. Als zzp’er weet je maar al te goed hoe vervelend het is als facturen te laat betaald worden. Het kan je een hoop stress bezorgen als je inkomsten achterblijven maar je kosten wel doorlopen.

Het handige van iDEAL betalen met Gekko is dat je direct een betaallink mee kan sturen met je factuur waardoor je klant direct een betaling kan doen. Dit heeft voordelen voor jou als ondernemer maar ook voor je klant.

 

Gemak van een online betaallink voor je klanten

Het is eigenlijk heel simpel: hoe makkelijker het is om te betalen, hoe sneller een klant dit zal doen. Iedereen weet dat als je een factuur ontvangt in de mail, het verstandig is de factuur meteen te betalen. Dan is het immers afgehandeld en kun je niet vergeten de factuur te betalen.

Tegelijkertijd weet je ook dat de betaling van facturen tijd kost. Je moet je bank openen, het bankrekeningnummer overnemen, de tenaamstelling van de rekening overnemen, het totaal bedrag invullen, factuurnummer opzoeken, etc.

Bovendien is het zeer waarschijnlijk dat je op het moment dat je de factuur ontvangt, net even geen tijd hebt. Je ziet de e-mail met factuur bijvoorbeeld op je mobiel terwijl je onderweg bent. Of je ziet de factuur binnenkomen vlak voor je iets anders wilde doen. Op dat soort momenten maken veel mensen de afweging om het betalen van de factuur uit te stellen tot een later moment.

Als je echter een online betaallink onder je factuur ziet, maak je een hele andere afweging. Een iDEAL betaallink vereist namelijk maar één klik om een factuur te betalen. Plotseling is het veel gemakkelijker om via je mobiel even snel een betaling af te handelen.

 

Facturen tot wel acht keer sneller betaald met iDEAL betaallink

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat een iDEAL betaallink er voor zorgt dat klanten sneller betalen. Zo blijkt uit onderzoek van Kassa dat 40% van de consumenten nog dezelfde dag een factuur betaalt als deze factuur is voorzien van een iDEAL betaallink.

Als je geen iDEAL betaallink toevoegt aan je factuur, daalt het percentage betalingen naar 5%. Een iDEAL betaallink zorgt er dus voor dat acht keer zoveel mensen een factuur direct betalen. Een reusachtig verschil.

Ondernemers die leveren aan zzp’ers en kleinere leveranciers hebben het meeste baat bij een iDEAL betaallink. Grotere bedrijven gebruiken namelijk vaak geen online betaallink maar batch betalingen die ze zelf opzetten. Hiervoor hebben ze een betalingsafdeling met een eigen systeem.

Bij kleinere bedrijven is het voordeel van een online betaallink daarom groter. Het zorgt ervoor dat je sneller je geld krijgt. Een uitkomst voor zzp’ers en freelancers die meer grip willen op hun financiën.

 

Betaalde facturen gemakkelijker bijhouden dankzij iDEAL

Een ander belangrijk voordeel van iDEAL betalen is dat het veel gemakkelijker wordt om de status van je facturen bij te houden. Op het moment dat je klant een online betaling doet via jouw betaallink met Mollie, wordt dit direct verwerkt in je Gekko account.

De status van je factuur verandert automatisch naar ‘betaald’. Je hoeft dus de factuurstatus niet meer handmatig bij te werken of te controleren met je bankrekening.

Omdat je klant met een iDEAL betaallink sneller geneigd is je factuur te betalen, hoef je niet meer talloze reminders per mail of per telefoon te sturen. Kortom, als je een iDEAL betaallink toevoegt, bespaar je jezelf een hoop tijd.

 

Verstuur online betaallinks met Gekko Basic

Een iDEAL betaallink versturen via Gekko is heel gemakkelijk en je kunt het vrijblijvend en gratis uitproberen met Gekko Basic. Je kunt 10 keer gratis een online betaallink versturen. Dit zijn 10 succesvolle betaallinks die ook daadwerkelijk betaald zijn door je klant. Als je meer betaallinks wilt versturen, kun je ons Premium abonnement aanschaffen.

Gekko Premium biedt overigens nog veel meer handige functies die je kunt bekijken op onze prijzenpagina. Is een iDEAL betaallink toch niks voor jou? Dan kun je gewoon Gekko Basic blijven gebruiken.

 

Snel en betrouwbaar online betalen met iDEAL via Mollie

Gekko gebruikt voor het versturen van de iDEAL betaallinks het online betaalplatform Mollie. Zij hebben vele jaren ervaring met online betalen en zijn heel betrouwbaar. 

Voor deze online betaalservice betaal je een kleine bijdrage. Iedere factuur die wordt betaald via Mollie kost je 29 cent. Als je hier meer over wilt weten, verwijzen we je naar de prijzenpagina op de website van Mollie.

Waarom hebben we voor Mollie gekozen? De reden is simpel: na heel veel verschillende betaaldiensten te hebben bekeken, kwamen wij tot de conclusie dat Mollie de beste ervaring geeft voor kleine ondernemingen. Het aanmeldingsproces is heel eenvoudig en Mollie rekent geen maandelijks abonnementskosten.

Daarnaast is het met Mollie mogelijk om ook andere betaalmogelijkheden aan te bieden aan je klant, zoals Apple Pay, credit cards en PayPal. Bovendien is Mollie gemakkelijk te integreren op andere plekken, zoals in een webshop.

 

Meer technische mogelijkheden met iDEAL betalen in de toekomst

Met de iDEAL betaallink creëert Gekko allerlei nieuwe mogelijkheden voor de administratie van kleine ondernemers. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom wij voor een partnership met Mollie hebben gekozen.

Concreet zal dit betekenen dat je op korte termijn handige nieuwe features kunt verwachten op het gebied van online betalen. Zonder dat we al te veel willen verklappen, geven we alvast een tipje van de sluier.

Gekko zal waarschijnlijk binnenkort met een mobiele oplossing komen voor de afhandelingen van de facturatie. Zo krijgen kleine ondernemers die veel op locatie werken met veel verschillende klanten, een mobiele oplossing om klanten te factureren en betalingen te innen.

Wil je meer weten over deze ontwikkelingen, hou dan onze blog in de gaten. Mocht je vragen of suggesties hebben over iDEAL betalingen of Mollie Payments, mail je vragen dan naar support@getgekko.com.

 

cc