Gekko Facturatie app: facturen versturen met je smartphone

Deze week is de nieuwe Gekko Facturatie app officieel gelanceerd voor Android en iOS. Met deze app kun je facturen en werkbonnen maken met je smartphone. De app wordt al sinds augustus door Gekko gebruikers getest en in de afgelopen weken hebben we dan ook veel nieuwe functies toegevoegd. Wat kun je nu allemaal met de Facturatie app en wat is het voordeel voor jou als ondernemer?

 

Facturen maken en versturen met je smartphone

Snel en gemakkelijk een factuur maken en versturen via je smartphone. Dat is de belangrijkste functie van de nieuwe Facturatie app

Facturatie is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van het boekhoudprogramma van Gekko. Tot nu toe kon je als Gekko gebruiker echter alleen facturen maken in je online account via je desktop of een browser op je mobiele telefoon. 

Hoewel Gekko al een speciale facturatiemodule voor tablets aanbood, zoals de iPad, was er nog geen oplossing voor de kleinere schermen van mobiele telefoons. Nu dus wel.

Met de Gekko Facturatie app kun je op ieder moment je facturen en omzet bekijken op je smartphone. De Facturatie app is de vierde mobiele applicatie binnen de familie van de Gekko apps

 

Facturen versturen met de facturatie app

 

Figuur 1. Facturen maken en versturen met je smartphone

 

Deel je facturen gemakkelijk via Whatsapp

Handig, zo’n mobiele app maar wat is eigenlijk het nut van het feit dat je facturen met je mobiel kan inzien en versturen? Nou bijvoorbeeld dat je je opdrachtgever alvast een factuur kan sturen als je in de trein zit, in plaats van te wachten tot je thuis bent.

Één van onze gebruikers mailde ons: “Superfijn die facturatie app. Nu kan ik tenminste thuis lekker met mijn man en kinderen zijn zonder dat ik mij eerst op mijn administratie moet storten”.

We wilden het delen van facturen via de smartphone zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kun je met de Facturatie app niet alleen facturen delen via e-mail, maar bijvoorbeeld ook via Whatsapp. Handig als je klanten hebt die niet zo snel reageren via de mail. 

Whatsapp is heel erg geschikt om snel te communiceren. Dat is fijn voor jou als ondernemer, maar ook voor je klanten. Zij kunnen immers direct aangeven dat ze de factuur hebben ontvangen en eventueel vragen stellen als er zaken onduidelijk zijn. 

Efficiëntere communicatie kan het betaalproces aanzienlijk versnellen. Zo vertelde een Gekko gebruiker ons: “Ik zat al een tijd te wachten op een betaling van een klant toen bleek dat de factuur per e-mail niet was aangekomen. Nu verstuur ik de factuur ook via Whatsapp, dan weet ik zeker dat mijn klanten de factuur ontvangen. Superhandig.”

 

Facturen delen met Whatsapp

 

Figuur 2. Deel facturen direct via Whatsapp met de Facturatie app

 

Stuur een betaallink mee en krijg sneller betaald

Een ander voordeel van de Facturatie app is dat je een iDEAL betaallink kunt toevoegen aan je factuur en direct delen via Whatsapp. Zo kan jouw klant direct je factuur betalen vanaf zijn of haar mobiel met iDEAL. Gekko past bovendien direct de betaalstatus van je factuur aan zodat je meteen op je mobiel kunt inzien als jouw factuur betaald is.

Het is misschien wel één van de grootste frustraties van zelfstandigen: facturen die te laat betaald worden. Uit onderzoek blijkt dat facturen met een betaallink sneller worden betaald. Het meesturen van een simpele betaallink kan het betaalproces voor jou als zzp’er dus aanzienlijk versnellen. 

Je kunt de iDEAL betaallink van Gekko eigenlijk zien als de zakelijke variant van Tikkie. Interessant om te weten is dat Tikkie vorig jaar al aangaf dat ruim 87% van de Tikkies binnen een dag terugbetaald wordt en dat zelfs 10% binnen een minuut (!) na het versturen van een Tikkie binnenkomt op de rekening.

Betaallinks versturen was al eerder mogelijk via het online boekhoudplatform van Gekko. Mede door onze partnerschap met Mollie sinds begin dit jaar. Nu kun je deze betaallinks dus ook snel via Whatsapp delen met onze Facturatie app.

 

Betaallink versturen met de Facturatie app van Gekko

 

Figuur 3. Stuur een betaallink mee met je factuur en krijg sneller betaald

 

Klanten direct laten betalen zonder pinautomaat

Het delen van facturen en betaallinks met je smartphone is erg handig voor kleine ondernemers die veel met kleine klanten werken. Denk bijvoorbeeld aan loodgieters, kappers, muziekdocenten, bewegingstherapeuten (fysiotherapeuten, chiropractors), schoonheidsspecialisten, coaches etc. 

Met de Facturatie app kun je een factuur versturen die je klanten direct kunnen betalen. Je hebt dus geen gedoe met pinautomaten, papieren bonnetjes, cash geld en (nog vervelender) te late betalingen. 

Voor je klanten is een factuur met betaallink overigens ook heel prettig. Facturen zie je immers snel over het hoofd en niemand vindt het leuk om aanmaningen of extra incassokosten te moeten betalen. 

Zo vertelde een Gekko gebruiker ons: “Soms heb ik enorm drukke periodes en ontvang ik heel veel e-mail. Dan zie ik wel eens een factuur over het hoofd. Ik kan dus best begrijpen dat mijn klanten dit ook kan overkomen als ik ze een factuur stuur. In mijn privé leven stuur en ontvang ik heel vaak Tikkies. Ideaal dat je het meteen kunt betalen, dan is het weg uit je systeem en kun je het ook niet meer vergeten.” 

 

Eenvoudig werkbonnen maken op locatie

Ben je een zelfstandig ondernemer die werkbonnen maakt? Met de Facturatie app kun je gemakkelijk digitale werkbonnen bijhouden zodat je dit later kunt factureren. Handig voor zzp’ers die korte klussen doen voor een groot aantal klanten. Zoals zzp’ers die werken in de bouw of technische buitendienst. 

Je kon al eerder werkbonnen maken met Gekko in je online account via de optie Producten, maar nu kun je dit dus doen via je smartphone. Veel handiger natuurlijk. Zo kun je bij een klant, terwijl je bezig bent, in een conceptfactuur alle materialen toevoegen die je gebruikt hebt tijdens je klus. 

Zo kun je naderhand gemakkelijk overleggen met je klant wat je hebt gedaan terwijl Gekko automatisch de afgesproken prijs uit het systeem gebruikt. Als je klant akkoord is, kun je de factuur direct toesturen met een betaalverzoek. Duidelijk voor de klant en duidelijk voor jou als ondernemer.  

Met behulp van de rapportages in Gekko, kun je aan het einde van de maand precies zien hoeveel uren je hebt gewerkt, hoeveel materialen je hebt gebruikt en wat dat aan omzet heeft opgeleverd. 

 

Digitale werkbonnen maken met de Facturatie app

 

 

Figuur 4. Werkbonnen maken met de Gekko Facturatie app

 

Ontwikkeling van de Facturatie app: importeren van uren, ritten, onkosten

De komende tijd zullen we veel blijven werken aan de Gekko Facturatie app. Hiermee willen we de app nog makkelijker en gebruiksvriendelijker maken. 

Zo willen we een functie toevoegen waarmee je uren kunt importeren die je hebt bijgehouden met de Gekko Uren app. Daarnaast willen we het mogelijk maken om je geregistreerde zakelijke kilometers met de Gekko Ritten app direct op je factuur te zetten. Handig als je jouw zakelijke kilometers doorfactureert aan je klant.

Mocht je suggesties hebben voor de Facturatie app, stuur je feedback naar support@getgekko.com. We stellen alle feedback erg op prijs.

cc