CheatGPT: belastingen verlagen door middel van AI

Net op tijd voor de aangifte inkomstenbelasting 2022 lanceert Gekko haar nieuwe AI algoritme CheatGPT. CheatGPT is een nieuwe manier voor kleine ondernemers om hun belastingen te verlagen en kan duizenden euro's schelen op jaarbasis. Het algoritme gebruikt de basisadministratie van ruim honderdvijftig duizend Gekko gebruikers in Nederland om zo de precieze mazen in het belastingsysteem te ontdekken en toe te passen voor alle zzp’ers.

Read more
CheatGPT: belastingen verlagen door middel van AI

Posts for tag: Vat

Recent articles

Het éénloketsysteem voor btw in Europa

Al meer dan een jaar (sinds 1 juli 2021) is er een éénloketsysteem voor de btw in Europa. Dat éénloketsysteem (ook wel One-Stop-Shop of “OSS”) moet er voor zorgen dat je als Nederlandse ondernemer makkelijker goederen en diensten kan verkopen in andere landen in Europa zonder dat je in de knel raakt in je financiële administratie met het berekenen van btw. Maar hoe werkt dit nu en is het ook voor kleinere ondernemers interessant?

Read more

Wat heb je als zzp’er nodig voor je financiële administratie

Je begint voor jezelf. Je gaat naar de KvK en schrijft je in. Heel gemakkelijk in Nederland! Maar daarna begint het wel. Je krijgt vanaf dat moment brieven van de Belastingdienst en sowieso zal er bij je inschrijving direct worden verteld dat je een goede financiële administratie moet voeren. En ook zul je direct een stapel informatie mee krijgen hierover (lees: reclamefolders voor boekhoudprogramma’s). Maar waar moet je nu als zzp’er echt op letten bij je financiële administratie?

Read more

ZZP en BTW

Dankzij corona zullen er waarschijnlijk de komende tijd weer veel nieuwe zzp’ers bijkomen. Waarvan velen voor het eerst hun eigen bedrijf zullen hebben. Bijna al deze nieuwe ondernemers zullen te maken krijgen met belasting op toegevoegde waarde of btw. En om te voorkomen dat je hiermee fouten maakt daarom dit overzicht blog over hoe dit precies werkt en hoe je voorkomt dat je boetes ontvangt.

Read more

ZZP belastingen

Gelukkig nieuw jaar (dit blog wordt nog voor driekoningen geschreven dus het mag). Om je lekker in de stemming te krijgen voor 2021 vallen we maar direct met de deur in huis met iedereens favoriete onderwerp. Belastingen! En dan natuurlijk specifiek belastingen waar je als zzp’er of andere kleine ondernemer mee wordt geconfronteerd. In dit stuk geven we een overzicht van alle zzp belastingen die er zijn voor ondernemers en hoe en wanneer ze relevant zijn voor jou.

Read more

Hoe zet je je eigen webshop op?

Wil je zelf een webshop opzetten maar weet je niet hoe? Smit Club heeft een tutorial gemaakt hoe jij dit zelf kan doen, zonder technische kennis. Inclusief opzetten van URL, inrichten van webshop, opzetten van betalingen en integreren van je administratie in Gekko.

Read more

Hoeveel belasting moet ik opzij zetten als zzp’er?

Je hebt net weer btw betaald en je moet over een paar maanden ook weer inkomstenbelasting afdragen. We hebben het hier over belastingen die allemaal uit 2019 afkomstig zijn maar die je nu pas moet betalen. Daarom is het verstandig om hier door het jaar heen alvast een buffer voor op te bouwen. Zo voorkom je dat je ineens zonder geld zit als je je belastingen moet betalen. In dit artikel bespreken hoeveel geld je eigenlijk opzij moet leggen en hoe je dit het gemakkelijkst kan doen.

Read more

Het nieuwe btw-identificatienummer voor eenmanszaken

Vanaf 1 januari 2020 gaat het nieuwe btw-identificatienummer in. Deze verandering zorgt voor een hoop vragen bij ondernemers. Waarin is het btw-id anders dan het btw-nummer? Waar gebruik je het nieuwe btw-id voor? Hoe kun je je voorbereiden op deze verandering? We leggen het voor je uit.

Read more

Welk btw-tarief moet ik gebruiken?

Als ondernemer ben je verplicht btw te heffen over je diensten en goederen. In Nederland gebruiken we vier verschillende btw-tarieven. Dit levert nog wel eens wat verwarring op bij ondernemers. Hoog? Laag? Wanneer ben ik vrijgesteld en hoe verschilt dit van 0% btw? Bekijk het overzicht van de algemene regels.

Read more

Moet je als zzp’er zakelijke abonnementen afsluiten?

Eigenlijk kennen alle ondernemers dit. Er belt een onbekend nummer naar je mobiel. Een klant? Een relatie? Je neemt op en het blijkt een telemarketeer te zijn met een fantastische aanbieding, speciaal voor jou omdat je ondernemer bent. Zo kun je veel goedkoper dan een normale consument een energiecontract of een telefoonabonnement afsluiten. En als je de aanbieding hoort, dan klinkt die inderdaad een stuk voordeliger. Maar is dat ook zo?

Read more

Buitenlandse btw op je bon in je administratie

Heb je bonnen van een buitenlandse leverancier voor je bedrijf? Dan kan de btw-aangifte hierover soms knap lastig zijn. We krijgen hier van Gekko gebruikers vaak vragen over. Zoals, hoe ga je om met de bonnetjes van je aankopen in het buitenland, wat moet ik doen met btw in het buitenland en hoe reken ik onkosten in andere valuta om?

Read more

Auto op de zaak of privé

Een auto op de zaak. Dat klinkt heel mooi. Voor veel ondernemers is het echter een grote administratieve beslommering. Koop je een privé auto waarmee je zakelijk rijdt of ga je privé kilometers bijhouden met de auto van de zaak? Deze week een korte uitleg over hoe je om moet gaan met het gebruik van je auto.

Read more

Verandering van 6% naar 9% btw

Lever of ontvang je producten of diensten die onder het lage btw tarief van 6% vallen? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat Gekko per 1 januari 2019 je btw percentage heeft aangepast naar 9%. Per 1 januari is namelijk het lage btw tarief van 6% naar 9% verhoogt. Gekko houdt hier automatisch rekening mee, maar toch we leggen hieronder uit hoe dit nu exact zit en wat voor gevolgen dit heeft voor jou.

Read more

Aftrekposten voor zzp'ers: hoe zit het?

De meeste ondernemers vinden de administratie niet zo leuk. Tenzij je het gaat hebben over aftrekposten, want dat levert belastingvoordeel op (yes!). Maar wat is eigenlijk een aftrekpost? Als je buurman grapt over jouw gloednieuwe business bolide: “Lekker aftrekpostje?” Heeft je buurman dan wel gelijk?

Read more