8 praktische tips om veilig online te werken

Cybersecurity bungelt voor veel freelancers ergens onderaan de takenlijst. Eerst doe je natuurlijk het werk waarvoor je bent ingehuurd, dan is er nog die overvolle mailbox, facturen sturen, btw-aangiftes, netwerken via LinkedIn en je social media bijhouden met je laatste projecten… En oh ja de beveiliging van je apparaten, toch?

Read more
8 praktische tips om veilig online te werken

Posts for tag: Security

Recent articles

Smishing; phishing via sms'jes

We zijn van ver gekomen. Was het eerst een Afrikaanse prins die in een e-mail vertelde over een grote som geld die je zou hebben geërfd (even een snelle klik op de link en het is allemaal van jou, echt waar!). Tegenwoordig hebben we te maken met een veel hogere kwaliteit e-mails die van je bank, De Belastingdienst of je opdrachtgever lijken te komen. Maar 'there's a new kid on the block': phishing via sms'jes. Ook wel smishing of sms-phishing genoemd.

Read more

Hoeveel financiële buffer moet je hebben als ondernemer

Het is nu corona tijd en veel ondernemers merken dat ze een dergelijke crisis financieel eigenlijk niet aankunnen. Ze hebben gewoonweg niet genoeg buffer opgebouwd en nu hun inkomsten dankzij Corona zijn gevallen, zitten ze met een probleem. Maar hoe weet je überhaupt of je genoeg buffer hebt opgebouwd? In dit blog geven we antwoord op hoeveel buffer je nodig hebt, en hoe je dit het beste kan opbouwen.

Read more

Economische effecten van versoepeling Corona maatregelen

In het begin van de lockdown hebben we een analyse gemaakt van het effect van het corona virus op de gebruikersstatistieken op het Gekko netwerk. Dit gaf een redelijk beeld van het effect van Corona op de economie in z’n algemeen. De cijfers waren toen erg negatief. Vorige week is echter de economie weer langzaam open gegaan en we hebben de cijfers opnieuw bekeken. Het goede nieuws is dat dit een duidelijk positief effect heeft. Het slechte nieuws is, dat we Corona nog steeds hard voelen.

Read more

Phishing: oud maar terugkerend nieuws

Een zogenaamde leverancier of bedrijf stuurt een e-mail in de hoop toegang te krijgen tot je bankaccount. Zo moeilijk is het niet om die te herkennen. Daar trap je toch niet in? Het gevaar van phishing mails is echter niet dat je ze niet herkent, maar wel dat je niet de juiste actie neemt om de mail onschadelijk te maken. Omdat je tijdens het lezen van je even werd afgeleid, je even in gedachten was over de btw-aangifte of iets las in de email waardoor je net even minder op je hoede was. Dan druk je net op het verkeerde linkje.

Read more

Statistische analyse over het effect van Corona op de economie (week 2 thuis)

Vorige week hebben we een analyse gemaakt van het effect van het corona virus op de gebruikersstatistieken op het Gekko netwerk. Vervolgens hebben we deze analyse doorgetrokken naar het effect op de economie in z’n algemeen. Deze week updaten we die analyse met de laatste cijfers en vullen dit aan met anekdotische ervaringen vanuit de startup wereld. De cijfers zien er niet goed uit, maar er gloort wat hoop aan de horizon.

Read more

Statistische analyse over het effect van Corona op de economie (week 1 thuis)

Het corona virus heeft ons behoorlijk verrast. Vorige week leek er alleen in Brabant een carnavalskater te heersen. Nu is onze hele normale routine gestopt en zitten we thuis. De aandelenkoersen zijn keihard onder uitgegaan want dat dit alles een enorm grote economische impact gaat hebben is wel duidelijk. Maar hoe groot is die impact? Op basis van de gebruikersgegevens van Gekko een real time analyse van de economische impact van de corona crisis.

Read more

Veiligheid bij Gekko in 5 vragen

Hackers, creditcardgegevens te koop in DarkMarket, websites die klantgegevens lekken... cyberveiligheid kan tot de verbeelding spreken. Hoewel kwaadaardige aanvallen niet onmogelijk zijn, is het in de werkelijkheid voor een start-up vaak een stuk minder spannend. Denk aan gepland onderhoud of het uitvallen van servers. Wat betekent het voor de gebruikers als de Gekko site ineens down is? Hoe vaak gebeurt het zoal? Waar staat alle data?

Read more