Vakantiegeld voor zzp’ers

Het is mei en daarom krijgen deze maand miljoenen Nederlanders vakantiegeld. Dat is in het kort een smak geld wat veel werknemers op hun rekening krijgen gestort. Maar ondernemers en zzp’ers natuurlijk niet. Gelukkig is dat niet oneerlijk, want vakantiegeld is in wezen een sigaar uit eigen doos voor de werknemer. Desalniettemin is het wel een handig mechanisme waar ook ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. En waar grotere ondernemers wel degelijk rekening moeten houden bij de bedrijfsvoering van hun bedrijf. Allemaal redenen om je ook als ondernemer een beetje te verdiepen in vakantiegeld.

Read more
Vakantiegeld voor zzp’ers

Posts for tag: Savings

Recent articles

Hoeveel financiële buffer moet je hebben als ondernemer

Het is nu corona tijd en veel ondernemers merken dat ze een dergelijke crisis financieel eigenlijk niet aankunnen. Ze hebben gewoonweg niet genoeg buffer opgebouwd en nu hun inkomsten dankzij Corona zijn gevallen, zitten ze met een probleem. Maar hoe weet je überhaupt of je genoeg buffer hebt opgebouwd? In dit blog geven we antwoord op hoeveel buffer je nodig hebt, en hoe je dit het beste kan opbouwen.

Read more

Hoeveel belasting moet ik opzij zetten als zzp’er?

Je hebt net weer btw betaald en je moet over een paar maanden ook weer inkomstenbelasting afdragen. We hebben het hier over belastingen die allemaal uit 2019 afkomstig zijn maar die je nu pas moet betalen. Daarom is het verstandig om hier door het jaar heen alvast een buffer voor op te bouwen. Zo voorkom je dat je ineens zonder geld zit als je je belastingen moet betalen. In dit artikel bespreken hoeveel geld je eigenlijk opzij moet leggen en hoe je dit het gemakkelijkst kan doen.

Read more

ZZP pensioen en fiscaal voordeel

Je kent waarschijnlijk wel de grap over de betekenis van het woord zzp: ‘zelfstandige zonder pensioen’ Helaas is het voor veel zzp'ers de realiteit. Pensioen is niet het leukste onderwerp, maar wel erg belangrijk. En je kunt er maar beter vroeg mee beginnen. In dit blog leggen we uit hoe je pensioen kunt sparen als zzp'er.

Read more

Prinsjesdag: minder fiscale voordelen voor zzp'ers

Het is vandaag op 17 september 2019 weer Prinsjesdag. De koning heeft gesproken en de plannen van het kabinet voor komend jaar bekend gemaakt. Maar wat betekent dit alles voor jou? Voor ondernemers zal er behoorlijk wat veranderen, al zijn de plannen niet echt wereldschokkend. Hieronder alle veranderingen die relevant zijn voor ondernemers op een rijtje.

Read more

Sparen privé of in je onderneming?

Op dit moment staan de rentetarieven op spaarrekeningen historisch laag, maar gek genoeg moet je over dat niet renderende spaargeld wel belasting betalen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om als ondernemer je belastingdruk te verlagen door je spaargeld over te dragen aan je onderneming.

Read more

Blogserie: pensioen opbouwen - berekening jaarruimte (deel 2)

Vorige week vertelden wij hoe belangrijk het is dat je op tijd begint met pensioen opbouwen . Pensioensparen betekent weliswaar dat er geld uit de portemonnee moet, maar je krijgt er behoorlijk wat fiscaal voordeel voor terug. In deel 2 van deze blogserie leggen wij uit hoeveel je per jaar mag sparen voor je pensioen en hoeveel fiscaal voordeel dat oplevert.

Read more

Blogserie: geld verdienen met je pensioen (deel 1)

Vind jij pensioen ook zo ingewikkeld? Toch is het makkelijker dan je denkt. En belangrijker: uitstellen van je pensioen kan je behoorlijk wat geld kosten. Één jaar uitstel kan al tot 10 procent minder pensioen leiden. De komende drie weken neemt gastblogger Sjaak Zonneveld van BrightPensioen ons blog over. Hij zal je uitleggen hoe je in een paar simpele stappen je pensioen hebt geregeld.

Read more