Urenregistratie in Excel: de beste manier?

Wie als zzp’er begint en nog een weg aan het zoeken is naar de beste werkwijze, kan behoorlijk overrompeld worden door alles wat zelf geregeld moet worden. Je urenregistratie is ook zoiets: hartstikke belangrijk, maar het gebeurt lang niet altijd. En áls het dan gebeurt, wordt het toch vaak even snel in een Excel-bestandje genoteerd. Voor je het weet staat je jarenlange urenregistratie in Excel, maar is dat wel de beste manier?

Voor urenregistratie Excel gebruiken?

Beschikbaarheid en toegankelijkheid zorgen ervoor dat veel zzp’ers voor hun urenregistratie Excel kiezen. Best logisch, want het is een programma waar iedereen wel eens mee gewerkt heeft, en Excel biedt bovendien de basics voor urenregistratie. De sheets zijn te delen en je kunt er per periode (week, maand, wat jij wil) een eigen draai aan geven. Maar da’s ook meteen een beetje het nadeel, want zonder structuur of opbouw begin je met een lege sheet: wat ga je eigenlijk precies registreren, en hoe ga je dat het handigst doen?

Hulp bij je urenregistratie

Dat is waar speciale tools voor urenregistratie Excel in verslaan - en wat Gekko dus voor jou kan betekenen. Dat harde werk hebben wij namelijk al gedaan, zodat jij het jouwe zo soepel mogelijk kan doen. Met de handige tijdregistratie van Gekko hoef je alleen je gewerkte uren in te vullen: dit kan zelfs on the spot via een mobiele app! Zo heb je je urenregistratie niet alleen altijd bij je, maar krijg je ook automatisch inzicht in rapportages en kun je die ook weer beter verantwoorden richting je klanten. Over klanten gesproken: je kunt je urenregistratie in Gekko heel eenvoudig per klant of project bijhouden voor een nog duidelijker overzicht. 

Voordelen van Gekko

Maar dat zijn niet de enige voordelen die Gekko heeft ten opzichte van urenregistratie in Excel. Met een basic account, dat overigens helemaal gratis is, krijg je toegang tot alle tools die je als kleine ondernemer nodig hebt om je administratie te doen. Wat dacht je van gemaakte kilometers, bonnetjes en andere onkosten? Hebben we een app voor. Factureren? Kan ook via Gekko. Inzicht in de uren van je teamleden? Uiteraard! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: wij houden ook niet van de administratie, dus maken we het graag simpel. 

Kosten

Ook het kostenplaatje kan er voor zorgen dat zzp’ers voor hun urenregistratie Excel gebruiken. Voor een startende ondernemer is elke uitgave er eentje, en als Excel toch al beschikbaar is voor bedrijfsdoeleinden, dan is dat mooi meegenomen. Maar speciale urenregistratie tools hoeven helemaal geen aanslag op jouw portemonnee te zijn, hoor! Sterker nog, zoals we hierboven al zeiden, heb je met een gratis basic account van Gekko al alles wat je als starter nodig hebt. Wil je net iets meer, dan kun je voor slechts 10,- per maand ook een premium-account kiezen. Hier lees je meer over de verschillen tussen de abonnementen. 

Urenregistratie: Excel of Gekko?

Die keuze is natuurlijk aan jou. Misschien heb je genoeg aan de basics van een urenregistratie in Excel, of misschien ben je juist nieuwsgierig wat Gekko voor jou kan betekenen. Aangezien je onze handige urenregistratie tools helemaal gratis kunt gebruiken, nodigen we je in dat geval van harte uit om Gekko te proberen. Je zit nergens aan vast, Gekko Basic is en blijft gratis - beloofd. 

 

Gekko tips