Urenregistratie in Excel: de beste manier?

Wie als zzp’er begint en nog een weg aan het zoeken is naar de beste werkwijze, kan behoorlijk overrompeld worden door alles wat zelf geregeld moet worden. Je urenregistratie is ook zoiets: hartstikke belangrijk, maar het gebeurt lang niet altijd. En áls het dan gebeurt, wordt het toch vaak even snel in een Excel-bestandje genoteerd. Voor je het weet staat je jarenlange urenregistratie in Excel, maar is dat wel de beste manier?

Read more
Urenregistratie in Excel: de beste manier?

Posts for tag: Hours

Recent articles

Hou jij je uren al bij voor de belastingdienst?

Uren bijhouden, waarom zou je dat precies doen? Heb jij gehoord van het urencriterium? Als zzp’er is dat erg belangrijk voor jouw Belastingaangifte en de eventuele voordelen of aftrekposten die je daarmee kan opvoeren. Verkoop jij producten en dus geen uren? Ook dan kan het nuttig zijn om deze urenregistratie functie te gebruiken. Bijvoorbeeld voor het urencriterium van de belastingdienst!

Read more

Minimumloon voor zzp'ers

Het Kabinet wil een minimumloon invoeren voor zzp'ers van 16 euro per uur. De bescherming van zzp’ers aan de onderkant van de arbeidsmarkt is al langer een onderwerp voor de Nederlandse overheid. De vakbonden vinden dit tarief te laag. Hoe zit dit precies?

Read more

8 tips om meer te verdienen als zzp’er

In onze vorige blog hebben we uitgelegd hoe je als zzp’er een uurtarief kunt berekenen. Dit uurtarief gaat uit van het minimale wat jij als ondernemer nodig hebt om je bedrijf draaiende te houden. Je kunt echter nog veel meer uit je uurtarief halen. Hoe? We geven je 8 tips.

Read more

Vrij nemen bij een hittegolf: zijn zzp’ers meer flexibel?

Vorige week was het uitzonderlijk warm weer in Nederland. Helaas was het nog geen vakantie en moesten de meeste werknemers dus gewoon aan het werk. Meer geldt dat ook voor zzp’ers? In theorie kan een zzp’er makkelijker vrij nemen in vergelijking met een werknemer in loondienst. Gekko onderzocht de gegevens van bijna 80.000 ondernemers op haar platform om te kijken hoe een kleine ondernemer omgaat met de hitte.

Read more

Hoe bereken je een goed uurtarief?

Het kiezen van een uurtarief lijkt misschien eenvoudig. Andere zzp’ers en freelancers in jouw sector vragen 50 EUR per uur, dus doe jij dat ook. Maar verdien je daar ook genoeg mee om van te kunnen leven? Deze week geven we je een paar tips hoe jij kunt bepalen of je een goed uurtarief hebt gekozen.

Read more

Gekko updates februari

De afgelopen weken hebben we weer een aantal nieuwe features gelanceerd op basis van jullie feedback. Laat je updaten over al onze nieuwe features in onze blog.

Read more

Nieuwe Gekko uren app in aantocht

De Gekko uren app is één van onze belangrijkste applicaties. Er zijn altijd dingen die beter kunnen en we krijgen hier ook veel feedback over. Momenteel zijn we bezig met een aantal mooie aanpassingen aan de Gekko Uren app.

Read more