Voeg veelgebruikte producten en diensten toe aan je factuur

Vanaf nu kun je ook ‘producten’ toevoegen aan je facturen in Gekko. Hiermee kun je veelgebruikte producten en diensten invoeren en bijhouden in Gekko. Dit was een veelgevraagde feature waar we een tijd lang aan hebben gewerkt. In deze blog leggen we uit wat deze functie allemaal inhoudt en hoe je het kunt gebruiken.

 

Tip, download nu de Gekko Facturatie app om heel eenvoudig facturen te sturen, mét producten er op. Wel zo makkelijk en met je mobiel kan je altijd en overal een factuur versturen.

 

Waarom een ‘producten’ functie?

De functie ‘producten’ hebben we toegevoegd, omdat we veel vragen kregen hierover vanuit gebruikers. Dit ging met name over de mogelijkheid om klanten te kunnen factureren in andere eenheden dan uren.

Om dit te illustreren met een kort voorbeeld van een gebruiker: Stel, je bent een personal trainer. Je rekent per uur 55 EUR voor iedere training die je geeft. Maar sommige klanten hebben een strippenkaart voor 10 trainingen gekocht en krijgen hier een korting op. Ze betalen 450 EUR voor een strippenkaart. Bovendien geef je ook iedere dinsdag een zumba les voor meerdere klanten tegelijk voor 10 EUR per klant.

Je kunt dit factureren via Gekko, maar hoe doe je dit nu snel en hoe houd je het overzicht? Zo wil je misschien weten hoeveel mensen aan het einde van de maand een strippenkaart hebben gekocht en hoeveel mensen naar je zumba lessen zijn gekomen. Dit is precies waar de ‘producten’ functie voor is bedoeld: een snelle manier om je klanten te factureren en bij te houden wat je factureert.

 

Hoe het werkt

In het kort werkt de ‘producten’ functie als volgt: jij geeft je veelgebruikte diensten en producten op in je instellingen. Vanaf dat moment kun je deze diensten en producten eenvoudig toevoegen aan je factuur. Tevens wordt bijgehouden hoeveel je verkoopt van een product of dienst in een bepaalde periode. Voor deze functie heb je wel een betaald Premium abonnement nodig. Lees meer over hoe het precies werkt.

 

Voor wie is deze functie bedoeld?

De ‘producten’ functie is vooral bedoeld voor ondernemers die veel werken met dezelfde soort materialen of diensten.

Neem bijvoorbeeld een elektricien. In dit beroep maak je niet alleen uren, maar ook onkosten voor het materiaal dat je gebruikt. Als je de materialen wilt doorfactureren aan je klant, is het wel zo handig als je deze materialen snel kunt toevoegen. Ook wil je graag weten wat een bepaald materiaal oplevert. Op die manier kun je zien of de prijs die je vraagt rendabel is ten opzichte van de kosten die je hebt gemaakt.  

Maar deze functie is ook handig voor ondernemers die diensten aanbieden waarbij de inhoud en het bedrag steeds hetzelfde is. Zoals de personal trainer uit het eerder genoemde voorbeeld.

 

Wat kun je nog meer van ons verwachten?

De producten functie is een begin van een nieuw onderdeel van Gekko en we zullen hier nog veel verbeteringen in aanbrengen. Vooral op het gebied van rapportage kun je hier op korte termijn relatief veel ontwikkelingen verwachten. Ook is het waarschijnlijk dat er een nieuw mobiele applicatie uitkomt waarmee je gemakkelijk je klanten kan factureren terwijl je bij de klant bent. Zo kun je in één mobiele applicatie bijhouden wat je voor een klant doet en direct een factuur sturen.

 

Vertel ons wat jij nodig hebt

Wij zijn erg benieuwd wat jullie van deze nieuwe functie vinden en welke wensen jullie nog hebben. Gekko wordt continu verbeterd op basis van gebruikersfeedback en zonder jullie input kunnen wij Gekko niet verbeteren. Dus als je iets dwarszit, vindt dat iets beter kan of dat er iets mist, stuur ons een e-mail met jouw feedback.

 

Tip, maak even een account aan bij het gratis boekhoudprogramma van Gekko. Dan kan je het meteen uitproberen.

 

cc