Klant feedback: hoe beïnvloed je onze ontwikkelkalender?

Weer een nieuw jaar en Gekko groeit nog steeds hard. Daarom introduceren we continu nieuwe updates en features in het systeem om de groeiende vraag van gebruikers te kunnen bijbenen. We krijgen dagelijks heel veel suggesties over hoe het systeem beter kan. Daarom in dit blog: wat is er de afgelopen tijd veranderd, wat kun je in 2020 verwachten en wat doen we met je suggesties?

 

Boekhoudprogramma van Gekko breidt nog steeds uit

Gekko heeft veel verschillende functies, apps en platformen. Zo hebben we mobiele apps om je bonnen, uren en ritten bij te houden en sinds kort ook een facturatie app. Op web hebben we nog veel meer functies en ook daar is veel vernieuwd.

We ontwikkelen deze functies op basis van onze strategie maar met name ook op basis van suggesties die klanten doen. Gekko heeft echter 80.000 gebruikers met verschillende wensen die ons dagelijks voorzien van feedback. Dus je kunt je voorstellen dat het best moeilijk is om iedereen tevreden te stellen.

 

Grootste ontwikkelingen op het Gekko platform in 2019

Sinds onze laatste update vorig jaar april hebben we enkele grote nieuwe functies live gezet:

  • Facturatie app: afgelopen september hebben we officieel de Gekko Facturatie app gelanceerd. Hiermee kun je met je mobiel heel gemakkelijk professionele facturen maken en versturen. 

  • Automatische betaallinks via Mollie: korte tijd daarvoor hebben we betaallinks via onze partner Mollie gelanceerd. Met een Mollie account kun je nu bij iedere factuur die je verstuurd een iDeal betaallink versturen waarmee je klant direct kan betalen. Dit kan via web maar ook via je Gekko Facturatie app. Je kan dus in wezen zakelijke Tikkies versturen. Binnen vijf minuten opgezet en zeer professioneel naar je klanten toe.

  • Gekko app live in Spanje: Afgelopen december is de Spaanstalige versie van Gekko live gegaan in Barcelona. Dit is niet alleen een vertaling van het systeem maar een complete aanpassing specifiek voor de Spaanse markt. Zo voldoet een Spaans profiel aan de lokale regels en zijn belastingen zoals ‘Retención IRPF’ toegevoegd. Wellicht is dit voor veel ondernemers in Nederland niet zo belangrijk maar als je aan uitbreiding in Spanje zit te denken kun je nu gemakkelijk een Spaans profiel opzetten.

  • Samenwerking met de KvK: Gekko heeft in november vorig jaar een samenwerking met de KvK gelanceerd waarbij het gemakkelijker wordt om KvK data naar je Gekko account toe te laden. Je hoeft dus nu niet meer alles zelf in te vullen maar kan met één druk op de knop KvK data van jouw eigen bedrijf laden. In de toekomst willen we dit ook mogelijk gaan maken voor bedrijfsgegevens van jouw klanten en leveranciers. Zo maak je minder snel fouten en bespaar je een hoop tijd. 

 

Kleine aanpassingen in de afgelopen 3 maanden

Naast deze grote releases, hebben we nog een aantal kleine features toegevoegd in het afgelopen kwartaal waar sommige gebruikers om hadden gevraagd:

  • Makkelijker producten en diensten importeren naar een factuur: In het afgelopen kwartaal hebben we verbeteringen aangebracht in het toevoegen en importeren van veelgebruikte producten en diensten. Zo kun je sneller facturen opmaken en beter bijhouden welke diensten jouw klanten afnemen. We hebben bijvoorbeeld subgroepen aangebracht en de product rapportage verbeterd.

  • Facturatie overzicht sturen naar je klanten: Dit is een kleine ontwikkeling die begin november is gelanceerd. Als een klant hierom vraagt, kun je nu een overzicht van alle verstuurde facturen versturen via je contacten tab in Gekko. Zo kan de klant direct zien welke facturen zijn verstuurd en wat hij/zij nog moet betalen.

  • Automatisch Premium facturen toevoegen aan je onkosten: Voorheen als je een Premium factuur van Gekko ontving, moest je deze nog zelf toevoegen aan Gekko. Nu wordt deze factuur automatisch toegevoegd aan je kostenoverzicht met de juiste btw en productgroep. Je mag de btw van ons boekhoudpakket immers als voorbelasting aftrekken in je btw-aangifte. Wil je dit liever niet? Zet dan het vinkje gewoon uit in je abonnementenpagina.

 

Welke ontwikkelingen kun je verwachten voor 2020?

Het is niet altijd even gemakkelijk om aan te geven of en wanneer bepaalde onderdelen live gaan. Software ontwikkeling is nu eenmaal behoorlijk complex en de planning zit al snel vol. Toch willen we een klein tipje van de sluier oplichten. Aan deze verbeteringen gaan we het eerste kwartaal werken:

 

  • Aanpassingsmogelijkheden in Gekko: Gekko is simpel om mee te beginnen en gemakkelijk om bij te houden. Daarom zijn ook veel gebruikers verbaasd als ze er achter komen dat het aanpassen van data nog niet altijd even gemakkelijk gaat. Zo vinden veel gebruikers het aanpassen van bonnetjes nog niet echt gebruiksvriendelijk. Dit komt omdat de code en het framework wat hiervoor wordt gebruikt relatief oud is en niet de laatste technologieën ondersteunt. Op dit moment zijn we bezig om oude code uit te faseren zodat je in de toekomst veel gemakkelijker aanpassingen kan maken in je data. Dus hopelijk zul je na het eerste kwartaal je bonnetjes veel sneller kunnen controleren en fouten eruit kunnen halen.

  • Implementatie van de kleine ondernemersregeling: De kleine ondernemersregeling is dit jaar helemaal anders geworden. Dus vanaf het eerste kwartaal zal Gekko zo worden aangepast zodat de nieuwe regeling naadloos overgaat in je account.

 

Ontwikkelen jullie iedere suggestie van een gebruiker?

Helaas kunnen we niet alle aanvragen die we krijgen van klanten verwerken. Sterker nog, slechts een klein gedeelte van alle suggesties wordt daadwerkelijk uitgewerkt en in productie genomen. Waarom? Soms is een suggestie heel specifiek en niet interessant voor andere Gekko gebruikers. 

Gekko richt zich op dit moment op freelancers en dan met name eenmanszaken en kleine bv’s, in Nederland en sinds kort ook Spanje. Alle suggesties die buiten deze strategie vallen, worden niet meegenomen. Zo zorgen we dat we blijven doen waar we goed in zijn: boekhouden zo simpel mogelijk maken voor kleine ondernemers.

Als een klantwens wel interessant is voor meerdere gebruikers, betekent dat nog steeds niet dat we deze wens direct kunnen doorvoeren. Dat hangt af van de moeilijkheidsgraad, onze project planning, maar ook van onze strategie. 

 

Wat gebeurt er met klantwensen die niet direct kunnen worden uitgevoerd?

Als we niet direct iets met je suggestie doen, wil dat niet zeggen dat je wens in de prullenbak verdwijnt. In de meeste gevallen parkeren we je suggestie. Dat wil zeggen, je wens wordt in onze backlog planning geplaatst. Dat betekent dat ze nog niet worden ingepland maar dat ze op een later moment op de ontwikkelagenda komen. 

Vaak werken we in projecten waarin we gehele features ‘aanpakken’. Het kan dus zijn dat jouw suggestie in zo’n project wordt meegenomen. Recentelijk was er bijvoorbeeld iemand die vroeg of we niet automatisch bonnetjes kunnen inlezen met “OCR” (Optical Character Recognition) want dat scheelde namelijk weer invoer. Zijn input wordt nu meegenomen in dat project. 

Daarnaast zijn we ook afhankelijk van onze partners. Een voorbeeld hiervan zijn banken, betaalproviders, KvK en de Belastingdienst. Hoe graag we ook met jouw wens zouden willen starten, soms moeten we nu eenmaal wachten op onze partners. 

 

Hoe kan ik zorgen dat mijn wens hoger op de agenda komt?

Als je wilt dat we snel aan je suggestie beginnen, zorg er dan voor dat je suggestie algemeen toepasbaar is en past bij onze strategie. Hoe kleiner of eenvoudiger je suggestie, hoe groter de kans dat we je wens op korte termijn kunnen uitvoeren. 

Neem bijvoorbeeld de suggestie van een gebruiker om een status-filter toe te voegen in het kostenoverzicht. Dat was een kleine ontwikkeling die waarschijnlijk door veel gebruikers wordt gebruikt. Deze suggestie is dezelfde dag nog live gegaan voor alle Gekko gebruikers.

 

Stuur ons je suggesties zodat wij Gekko nog beter kunnen maken

Ieder mailtje met feedback en suggesties wordt altijd erg op prijs gesteld. Hoe vaker een suggestie voorkomt, hoe groter de kans dat we er iets mee gaan doen. Als een bepaalde feature vijf keer in een week wordt aangevraagd is er een grote kans dat de ontwikkeling meer prioriteit krijgt dan als dat maar één keer gebeurt. 

Dus stuur je feedback door naar info@getgekko.com. Alle input wordt zeer op prijs gesteld! 


 

cc