Nieuwe Gekko uren app in aantocht

Bijna 20.000 ondernemers in Nederland gebruiken onze Gekko urenregistratie tool en met een gemiddelde rating van 4.4 is dit dus ook één van onze belangrijkste applicaties binnen het Gekko netwerk. Echter, er zijn altijd dingen die beter kunnen en we krijgen hier ook veel feedback over. Momenteel zijn we bezig met een aantal mooie aanpassingen aan de Gekko uren app.

 

Wat werkt goed

Wat onze gebruikers erg prettig vinden aan de applicatie is dat het simpel is. Er is één startscherm waar je alles kunt doen. Je drukt gewoon op de grote “plus” knop en voegt je uren toe. Of je gebruikt de timer door op een “play” knop te drukken.

 

Wat werkt minder goed

De feedback die we kregen had vooral te maken met de mogelijkheden op de mobiele uren app en de realtime overzichten. Dit zijn de aanpassingen waar we nu mee bezig zijn:
 
 

1. Aanpassen van klanten en projecten op de mobiele app

Van alle feedback steekt ééntje er bovenuit: op de mobiele app kun je toegevoegde klanten en projecten niet aanpassen of verwijderen. We hebben in de plannen meegenomen dat je klant- en projectgegevens kan aanpassen, verwijderen of archiveren zodat je een duidelijker overzicht hebt van de projecten waar je aan werkt.

 

2. Overzicht van uren op de mobiele app

Wat we ook veel horen is dat er binnen de mobiele app weinig overzicht is van gemaakte uren in het verleden. Je kunt bijvoorbeeld niet in één oogopslag zien hoeveel uren je gisteren hebt geregistreerd. Dit kun je wel in online account zien, maar niet even snel via de mobiele app. In de nieuwe versie van de app kun je per dag bekijken hoeveel uur je hebt geregistreerd en hier direct aanpassingen in maken. Zo heb je al je informatie op je telefoon en hoef je niet meer online te gaan.

 

Screenshot_20170628-123213.png
 

 

3. Overzicht van uren op de mobiele app

We zijn ook bezig met een aantal nieuwe features die het registreren van uren nog gemakkelijker maakt. Een leuke feature is bijvoorbeeld dat je binnenkort een begin- en eindtijd kan invoeren. Dit wordt weergegeven in een tijdlijn waardoor je meer overzicht krijgt van je uren. Ongeveer op dezelfde manier als Google Calendar.

Zo kun je direct zien op welke momenten van de dag je hebt gewerkt en waar je iets bent vergeten. Een aantal van deze (meer complexe) functies zullen onderdeel worden van het betaalde Gekko Premium pakket, maar deze ontwikkeling zal zeker ook gratis Basic gebruikers helpen bij het krijgen van meer overzicht.

 

Wil jij de eerste zijn met de nieuwe Gekko uren app? Doe mee met onze beta test!

[UPDATE de beta periode is afgesloten. Je kan je niet meer aanmelden als beta tester, maar we kijken wel altijd uit naar jouw feedback en suggesties! Stuur ze vooral naar support@getgekko.com ]

Wij bouwen bij Gekko altijd op basis van de feedback die we krijgen van onze gebruikers. Wil jij ook je mening geven? Stuur dan een mailtje naar support@getgekko.com met het onderwerp BETA TESTER in de titel en geef je alvast op om de nieuwe uren app te testen. Dan krijg je van ons in de komende weken de testversie van de nieuwe uren applicatie opgestuurd.

En mocht je nog feedback hebben op andere onderdelen van Gekko, dan kun je dit ook altijd doorgeven. We kunnen helaas niet beloven dat we alles doen wat er wordt voorgesteld door gebruikers. Maar we kunnen wel beloven dat alle ontwikkelingen op Gekko worden gemaakt op basis van de feedback van gebruikers.

 

Tip, zorg dat je vanaf het begin van je onderneming eenvoudig je administratie goed bijhoudt. Dat kan je heel simpel doen met het gratis boekhoudprogramma van Gekko.

 

cc