Bankkoppeling met je boekhouding

Joris Docter -
Update! Tegenwoordig maakt Gekko gebruik van de nieuwste PSD standaarden om automatisch je bankrekening te kpppelen. Dat werkt nu voor bijna alle Nederlandse banken. Dan hoef je nooit meer, waar we hieronder nog heel blij mee waren, handmatig je transacties te uploaden. 

Je hebt een bank en je hebt een boekhouding. In beiden staan inkomsten en uitgaven. Zou het niet handig zijn als je dit aan elkaar kunt koppelen? Deze week introduceert Gekko in samenwerking met onze ontwikkelpartner SNS een automatische, real-time bankkoppeling tussen je boekhoudpakket en je bankrekening. Onderaan dit artikel kun je lezen hoe je je kunt opgeven voor deze bankkoppeling.

 

Waarom een koppeling tussen Gekko en je bankrekening

Veel ondernemers vragen zijn op zoek naar een goede oplossing voor hun administratie. Ze nemen daarom een zakelijke rekening zodat al hun zakelijke inkomsten en uitgaven op één plek staan. Dan zie je direct wat er binnenkomt en wat er uit gaat.

Maar of je nu een zakelijke rekening of privé rekening gebruikt, feit blijft dat je voor een sluitende boekhouding naast je bankrekening ook een deugdelijke bedrijfsadministratie nodig hebt. Bij de Belastingdienst kun je namelijk niet aankomen met een lijst van je banktransacties. Je moet duidelijk gestructureerd de bijbehorende bonnen en facturen kunnen laten zien.

Veel ondernemers zien dit daarom als nodeloze duplicatie. Zou het daarom niet veel handiger zijn als je de transacties van je bankrekening direct en gemakkelijk kan koppelen aan je boekhoudpakket?

 

Gekko en SNS introduceren hun bankkoppeling

Gekko heeft de afgelopen maanden samengewerkt met de SNS om deze koppeling te kunnen realiseren. Gekko heeft nu twee verschillende type koppelingen waarmee jij gemakkelijk je banktransacties kan koppelen aan je Gekko administratie:

  1. de automatische, real-time koppeling, speciaal voor SNS klanten
  2. de handmatige koppeling via MT940 voor gebruikers met andere banken, waaronder ABN AMRO, Rabobank en ING

Beide koppelingen zijn onderdeel van ons gratis Basic abonnement.

 

Voordelen van de automatische bankkoppeling met SNS

Je kunt dus ook zonder SNS bankrekening gebruik maken van de bankkoppeling. Een SNS bankrekening is echter wel bijzonder handig. In tegenstelling tot de handmatige koppeling, worden je banktransacties met een SNS rekening automatisch gekoppeld aan je Gekko account. Dat betekent dat je met SNS niet meer maandelijks of wekelijks allerlei handelingen hoeft uit te voeren om je transactiegegevens te laden naar Gekko. Ze verschijnen automatisch in je administratie.

 

Banktransactie van je aankoop "in real time" verwerkt in Gekko

Bovendien is dit de één van de eerste "real-time" bankkoppeling naar een boekhoudpakket in Nederland. Dat wil zeggen dat op het moment dat jij wat betaalt of inkomsten ontvangt op je SNS bankrekening, je dit direct terug ziet in je administratie in Gekko. Oftewel, je hoeft niet meer te wachten totdat de transactie later een keer in je Gekko account verschijnt (meestal pas de volgende dag). Als je een aankoop doet, wordt deze aankoop direct verwerkt in Gekko. Het enige wat je nog hoeft te doen is je banktransacties koppelen aan de kosten en facturen in je Gekko account. En dit kun je nu dus direct, on-the-go doen.

Het andere voordeel van een SNS bankrekening is dat je direct toegang krijgt tot alle nieuwe software ontwikkelingen, zoals een koppeling naar je mobiele Gekko Bonnen app of de mogelijkheid om betaalverzoeken te versturen. Als SNS rekeninghouder zul jij als eerste toegang krijgen tot deze ontwikkelingen. Jouw feedback zullen we gebruiken om de bankkoppeling verder te ontwikkelen.

 

Oproep: geef je op voor de Beta test!

De bankkoppeling wordt op dit moment nog getest. Maar je kan al wel toegang krijgen tot deze zogenaamde beta test en de nieuwe bankkoppeling alvast uitproberen terwijl deze officieel nog niet live is.

Wil jij toegang tot de bankkoppeling? Geef je dan op voor de Beta test. Je hoeft alleen maar deze link te volgen en je emailadres achter te laten. Het maakt niet uit welke bankrekening je hebt, maar hou er wel meer rekening dat je voor de automatische koppeling een SNS rekening nodig hebt. Heb je nog geen account bij het beste gratis boekhoudprogramma voor kleine ondernemers, maak dan eerst even een account aan, dat kost je maximaal 2 minuten. 

We hopen dat je wilt meedoen!

cc