De verplichte AOV

Het is alweer een maand geleden dat hij werd aangekondigd en sindsdien is het stil gebleven. Maar het ziet er nu echt naar uit dat ondernemers in de toekomst verplicht worden om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten (een AOV). Hiermee wil de overheid de grote hoeveelheid ondernemers die onverzekerd rondlopen dwingen om zich beter voor te bereiden op onverwachte situaties. Hiermee beschermen ondernemers zichzelf maar, belangrijker nog, ook de rest van de Nederlandse samenleving.

Read more
De verplichte AOV

Posts for tag: AOV

Recent articles

Gezondheid als ZZP'er: de balans tussen bedrijf en mens

“Geen tijd om ziek te worden, maar nog minder tijd om in mezelf te investeren”. Dit was één van de meest treffende quotes wat uit het onderzoek kwam dat Movir het afgelopen jaar onder zzp’ers deed. Movir deed dit onderzoek om een aantal zorgelijke ontwikkelingen omtrent de gezondheid van zzp’ers nader te onderzoeken en te kijken welke oplossingen hiervoor zijn.

Read more

Wat is een AOV verzekering voor een ondernemer en heb ik die nodig?

Wellicht heb je als ondernemer wel eens gehoord van een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) voor ondernemers. Maar heb je die wel echt nodig? En wegen de (stevige) kosten van zo’n verzekering op tegen de baten? Het antwoord op deze vragen hangt erg af van jouw specifieke situatie. De belangrijkste vraag die je moet stellen is: Als jij morgen niet meer kan werken door ongeval of ziekte, hoe lang kun je dan je rekeningen blijven betalen? Hieronder leggen we alles uit over AOVs voor zelfstandigen.

Read more