Hoe zet je een zakelijk e-mail op

Gekko heeft vorige week een nieuwe functie aangekondigd: zakelijke e-mail vanaf je eigen domein. Hiermee kun je een generiek hotmail of gmail adres aanpassen naar je eigen gekozen e-mail. Dus in plaats van reisbureaudevries@gmail.com kun je nu een mail adres als boekingen@reisbureaudevries.nl binnen één minuut aanmaken. Maar waarom moet je dit doen en wat voor namen kun je kun hiervoor het beste gebruiken?

Read more
Hoe zet je een zakelijk e-mail op

Posts for tag: Enterprise

Recent articles

Wanneer moet je uitbreiden naar het buitenland

Gekko heeft vorige week officieel aangekondigd dat de Gekko software nu ook officieel in België zal worden aangeboden. Maar voor die tijd hadden we ook al gebruikers in België die de Nederlandse versie gebruikten. Sterker, de eerste Belgische gebruiker op Gekko had zich ruim 10 jaar geleden aangemeld en al jaren zijn er enkele duizenden gebruikers uit België. Waarom heeft Gekko deze stap dan niet eerder gemaakt? En wanneer zou jij zelf over de grens moeten kijken?

Read more

Factuur Financieren met een Gekko gebruiker

Het kan voor ondernemers een uitdaging zijn als opdrachtgevers niet op tijd betalen of lange betaaltermijnen aanhouden. Met Factuur Financiering zorgen Gekko en Rabobank ervoor dat ondernemingen de touwtjes in eigen handen hebben en niet meer afhankelijk zijn van de lange betaaltermijnen die hun debiteuren hanteren. In dit artikel laten we een ondernemer aan het woord die al 8 jaar ervaring heeft met Gekko en recentelijk is begonnen met het gebruik van Factuur Financiering.

Read more

De toekomst van zzp'ers in Nederland

Het aantal zzp’ers in Nederland is volgens het CBS de afgelopen 10 jaar met 282 duizend toegenomen. Dit leidt tot onrust in de politiek die deze groei van zelfstandigen het liefst omschrijft in termen als schijnzelfstandigheid of ZZP-armoede. Is er met dergelijke politieke tegenwind nog wel toekomst voor kleine ondernemers? We vroegen het aan Mario Bersem, sector econoom bij ABN AMRO.

Read more

AI Belastingadviseur GekkoBot

Gekko lanceert vandaag een nieuwe AI belastingadviseur genaamd GekkoBot. En dit keer is het geen grap maar een AI model aangedreven door het ChatGPT algoritme welke vragen over boekhouding, administratie en fiscaliteiten beantwoordt. Voor zover we weten is dit de eerste belastingadviseur op kunstmatige intelligentie in Nederland en daarmee een echt praktische toepassing van de nieuwe AI algoritmes die recent op de markt zijn gekomen.

Read more

De verplichte AOV

Het is alweer een maand geleden dat hij werd aangekondigd en sindsdien is het stil gebleven. Maar het ziet er nu echt naar uit dat ondernemers in de toekomst verplicht worden om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten (een AOV). Hiermee wil de overheid de grote hoeveelheid ondernemers die onverzekerd rondlopen dwingen om zich beter voor te bereiden op onverwachte situaties. Hiermee beschermen ondernemers zichzelf maar, belangrijker nog, ook de rest van de Nederlandse samenleving.

Read more

CheatGPT: belastingen verlagen door middel van AI

Net op tijd voor de aangifte inkomstenbelasting 2022 lanceert Gekko haar nieuwe AI algoritme CheatGPT. CheatGPT is een nieuwe manier voor kleine ondernemers om hun belastingen te verlagen en kan duizenden euro's schelen op jaarbasis. Het algoritme gebruikt de basisadministratie van ruim honderdvijftig duizend Gekko gebruikers in Nederland om zo de precieze mazen in het belastingsysteem te ontdekken en toe te passen voor alle zzp’ers.

Read more

Gekko Hero Programma

Deze week heeft Gekko het Gekko Hero programma gelanceerd. Hiermee kunnen Gekko gebruikers “Hero” worden en een Hero kortingscode krijgen. Met die code kunnen ze nieuwe gebruikers uitnodigen op Gekko en ze een zeer hoge korting geven op Gekko Premium. Fijn dus voor nieuwe gebruikers, maar ook fijn voor de Hero zelf. Want die verdient ook geld aan het uitnodigen van nieuwe gebruikers. Win-win dus.

Read more

Factuur Financiering op Gekko

Vorige week heeft Gekko in samenwerking met de Rabobank Factuur Financiering gelanceerd. Hiermee kun je op basis van de facturen die je via Gekko verstuurd, financiering krijgen via de Rabobank. Dat heet ook wel factoring maar hoe werkt dit precies? En waar moet je op letten als je van dit soort faciliteiten gebruikt maakt? Spoiler alert, het is niet voor iedereen maar kan wel een uitkomst bieden.

Read more

Het éénloketsysteem voor btw in Europa

Al meer dan een jaar (sinds 1 juli 2021) is er een éénloketsysteem voor de btw in Europa. Dat éénloketsysteem (ook wel One-Stop-Shop of “OSS”) moet er voor zorgen dat je als Nederlandse ondernemer makkelijker goederen en diensten kan verkopen in andere landen in Europa zonder dat je in de knel raakt in je financiële administratie met het berekenen van btw. Maar hoe werkt dit nu en is het ook voor kleinere ondernemers interessant?

Read more

Prinsjesdag 2022: wat betekent het voor de zzp’er

Er zijn dit jaar heel veel maatregelen aangekondigd voor prinsjesdag 2022. Het is dan ook een bijzondere tijd waarin heel veel gebeurtenissen samen komen: inflatie, vluchtelingenopvang, gas tekorten, boerenprotesten, omgekeerde vlaggen etc. Het is dus niet zo gek dat het kabinet aan het stuur trekt. Maar hoe beïnvloedt dit alles nu een ondernemer? En wat kan jij als kleine zelfstandige verwachten van de overheidsplannen?

Read more

Wat heb je als zzp’er nodig voor je financiële administratie

Je begint voor jezelf. Je gaat naar de KvK en schrijft je in. Heel gemakkelijk in Nederland! Maar daarna begint het wel. Je krijgt vanaf dat moment brieven van de Belastingdienst en sowieso zal er bij je inschrijving direct worden verteld dat je een goede financiële administratie moet voeren. En ook zul je direct een stapel informatie mee krijgen hierover (lees: reclamefolders voor boekhoudprogramma’s). Maar waar moet je nu als zzp’er echt op letten bij je financiële administratie?

Read more

Podcasten, nieuwe manier om klanten binnen te halen

De populariteit van podcasts nemen alsmaar toe, ook in de zakelijke wereld. Niet zo gek, want het is de ideale manier om eenvoudig te bouwen aan je branding. Of het nou gaat om de branding van een organisatie of voor jou als persoon zelf; podcasten werkt. Benieuwd hoe jij deze krachtige tool als zelfstandig ondernemer in kunt zetten? In dit artikel lees je alles over hoe jij je branding kunt versterken met een podcast.

Read more

Meer energie voor ondernemers door betere slaap

Veel ondernemers hebben regelmatig last van stress. Movir heeft onderzocht hoe dit komt en wat gemakkelijke stappen zijn om hier iets tegen te doen. Body en business beter in balans te brengen dus. Een van de belangrijkste dingen die naar voren toe kwam uit onderzoek: meer uit je slaap halen als ondernemer. Daarom in dit blog enkele concrete tips die jou daarbij kunnen helpen.

Read more