6 zomertips voor zzp'ers

Yes, het is weer zomer! En zelfs een echte warme en zonnige zomer. Een tijd van ontspanning, bezinning en… opruimen! Normaliter zijn dit de zaken die je het langst uitstelt. Dat is niet zo gek, waarschijnlijk heb je het razend druk gehad. Ben je al begonnen met je vakantie mindset of moet je er nog in komen? Het maakt niet uit. Wij hebben als Gekko de 6 beste administratieve zomertips voor je op een rij gezet.

 

1. Vergeet je inkomstenbelasting niet als je uitstel hebt aangevraagd

Je hebt net je btw-aangifte af voor 1 augustus 2018 en het is komkommertijd. Veel mensen hebben echter nog niet de belastingaangifte voor 2017 gedaan, maar hiervoor uitstel aangevraagd tot 1 september. We zien op Gekko dat in het laatste weekend van augustus er ongewoon veel activiteit is op Gekko. Veel mensen vergeten door de vakantie dat ze nog wel hun belastingaangifte moeten doen. Wil je weten waar je op moet letten bij de belastingaangifte? Bekijk onze webinar "Hoe doe je de belastingaangifte met Gekko".

 

2. Ruim je administratie op

Niemand houdt van opruimen, maar feit is wel dat het je hoofd heerlijk leeg kan maken. Als je de administratie gaat opruimen, kom je er wel eens achter dat je iets vergeten bent. Of je hebt een paar foutjes gemaakt. Geen paniek. Nu is de tijd om even goed te bekijken hoe je dit kunt oplossen. Lees ons blog over hoe je fouten in de administratie kunt corrigeren

 

3. Denk aan je cashflow: factureren

Het is misschien een binnenkopper, maar vergeet niet de laatste facturen eruit te sturen. Zo houdt je de cashflow goed op orde. Meestal duurt het 2 tot 4 weken voordat je klanten betalen. Plan eventueel wat facturen in met onze facturenplanner. Of stuur alvast wat offertes de deur uit en haal nog even voor je vakantie nieuwe opdrachten binnen!

 

4. Bekijk de handige regelingen voor zzp’ers

Als zzp’er moet je alles zelf regelen. Veel zzp’ers vergeten dat er heel veel handige regelingen en subsidies zijn voor ondernemers. Verwachten jullie binnenkort een kindje? Bekijk dan eens de regelingen voor zwangerschapsverlof. Ben je net gestart met je bedrijf? Bekijk dan de 5 subsidies en regelingen voor startende ondernemers.

 

5. Analyseer je bedrijfsresultaten

De zomer is ook altijd een goede tijd om eens te kijken hoe je bedrijf ervoor staat. Wat heb je verdiend en welke kosten heb je gemaakt? Het analyseren van je bedrijfsresultaten kan je veel inzicht geven. Bijvoorbeeld in de sterke en zwakke kanten van je bedrijf en hoe je effectiever en efficiënter kunt werken. Met de bedrijfsrapportages van Gekko kun je eenvoudig en snel je bedrijfsresultaten analyseren.

 

6. Filosofeer over nieuwe doelen

Neem de tijd om terug te kijken op wat je hebt bereikt dit jaar en welke doelen je jezelf nog zou willen stellen. Dat kunnen werkgerelateerde maar ook persoonlijke doelen zijn. Misschien wil je een sabbatical nemen, een opleiding volgen of een nieuwe business opstarten. Sjaak Zonneveld van BrightPensioen schreef een interessante blog over hoe je je dromen waar kunt maken.

 

Tip, zorg dat je vanaf het begin eenvoudig je administratie goed opzet. Dat kan je heel eenvoudig doen met het gratis boekhoudprogramma van Gekko. Zo weet je zeker dat je dat alvast goed geregeld hebt dat je bovenstaande tips makkelijk kan uitvoeren.

 

Business tips