Gekko marktplaats – vragen en antwoorden

Joris Docter -

De nieuwe marktplaats voor boekhouders is nu live. Hierop kunnen aangesloten boekhouders hun diensten aanbieden en je helpen met alle vervelende dingen die bij een administratie komen kijken. Maar hoe werkt dit precies? Waarom worden de diensten zo goedkoop aangeboden? En hoe verdient Gekko hier zijn geld aan? Alles uitgelegd in 6 vragen en antwoorden.

 

Wat voor voordeel is er als ik een boekhouder via Gekko inhuur?

Het scheelt tijd en geld. Als je een aangesloten boekhouder inhuurt, dan kun je met één druk op de knop je administratie in Gekko doorgeven naar je boekhouder. En hij kan op zijn buurt je direct helpen met oplossen van problemen en je aanwijzingen geven hoe je je administratie moet bijhouden. Dit scheelt jou natuurlijk tijd, maar zeker ook je boekhouder. Die is veel minder tijd kwijt met zaken als bonnetjes verzamelen en ordenen. Daarom heeft Gekko een “best offer” garantie – de diensten van de via ons ingehuurde boekhouder zijn nergens goedkoper te vinden. Vaak pakt het voordeliger uit dan als je de boekhouder buiten Gekko contacteert.

 

Maar wat en hoe verdient Gekko hieraan?

Gekko krijgt betaald door de boekhouders, maar alleen als er een daadwerkelijk verbinding tussen jou en je boekhouder wordt gelegd. Boekhouders betalen aan Gekko een uniforme prijs van 10 EUR per maand op het moment dat ze automatisch jouw gegevens kunnen inzien als je hun klant wordt. Deze automatische koppeling scheelt ze namelijk zoveel tijd, dat ze zelfs met deze kosten nog de “best price” aan jou kunnen bieden.

Wij doen dus niet de aanbiedingen op Gekko maar die worden gedaan door de boekhouders zelf. We verdienen ook niet aan deze aanbiedingen en delen bovendien ook geen gegevens met een boekhouder zonder je expliciete toestemming. Alleen als de boekhouder daadwerkelijk jouw klant wordt, worden gegevens gedeeld en krijgt Gekko betaald.

 

Kan ik mijn toestemming intrekken?

Natuurlijk! Je kunt je instemming op elk moment met één klik intrekken. Dan kan de boekhouder niet meer in jouw administratie kijken en je krijgt een bevestiging per e-mail.

 

Welke boekhouders staan op de marktplaats?

Alle boekhouders die zich hebben opgegeven en een specifieke aanbieding hebben gedaan aan gebruikers van Gekko. Vindt je geen geschikte aanbieding voor jou of is er geen boekhouder bij jou in de buurt? Dan kun je ons dit laten weten via de marktplaats en dan zullen we op zoek gaan naar een accountant die je wel de juiste diensten kan aanbieden.

 

Wat zijn de regels van de marktplaats voor de boekhouders?

Heel simpel: de boekhouder moet zich houden aan de aanbiedingen die op Gekko staan en niet achteraf extra kosten rekenen. De aanbieding moet sowieso altijd een “best offer” zijn. Dus als je via Gekko een aanvraag doet bij de boekhouder, weet je dat je altijd de beste prijs krijgt en dat diens diensten niet elders goedkoper zijn te verkrijgen.

 

Maar waarom staat mijn boekhouder er niet bij? Ik wil met hem via Gekko samenwerken!

Dat kan natuurlijk als je boekhouder daar mee instemt. Stuur ons een berichtje en we zullen hem benaderen om ook op Gekko te staan. Als hij akkoord gaat, krijgt je vanzelf melding dat hij je accountant wil worden (want je moet natuurlijk wel expliciet toestemming geven om je gegevens te delen!)

Staat jouw vraag hier niet bij? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen of een reactie achterlaten.

Gekko tips


Joris is binnen Gekko als product owner verantwoordelijk voor de operationele kant van de software ontwikkeling en de gebruikerservaring.