Btw verleggen op je factuur

Joris Docter -

Doe je wel eens zaken met buitenlandse ondernemers? Of bouw je toevallig schepen met onderaannemers? Er zijn meerdere situaties waarin de verleggingsregeling van toepassing is.

 

Wanneer moet je btw verleggen?

Er zijn een aantal situaties waarin je geen omzetbelasting in rekening mag brengen. Ten eerste, als je zaken doet met buitenlandse bedrijven (let op: voor particulieren moet je wel de btw in rekening brengen). Als je goederen of diensten levert aan zakelijke afnemers buiten Nederland, breng je geen btw in rekening. De omzetbelasting wordt door je klant betaald, maar je moet wel op je factuur de magische spreuk  ‘btw verlegd’ zetten.

Daarnaast zijn er meerdere branches waarin bedrijven btw moeten verleggen. Denk hier onder meer aan scheepsbouw, groenvoorziening, verkoop van goud en overdracht van emissierechten. De volledige lijst met uitgebreid uitleg vind je op de site van de Belastingdienst.

 

Hoe maak je een factuur aan met verlegde btw? Bij Gekko is een klik genoeg!

1. Log in op je Gekko online account

2. Druk op de groene ‘Nieuwe factuur’ knop aan de linkerkant

3. Kies klant of project (desnoods voeg eerst de klant in kwestie toe) en druk op ‘Maak nieuwe factuur’

4. Vul projectdetails in en druk op de blauwe ‘btw verleggen’ knop

5. Daarna druk op ‘Factuur opslaan & verzenden’ onderaan de pagina

6. Voer het emailadres van je contactpersoon in en druk op ‘Factuur versturen’

Done!

Gekko tips


Joris is binnen Gekko als product owner verantwoordelijk voor de operationele kant van de software ontwikkeling en de gebruikerservaring.