Posts for tag: Pension

Recent articles

ZZP pensioen en fiscaal voordeel

Je kent waarschijnlijk wel de grap over de betekenis van het woord zzp: ‘zelfstandige zonder pensioen’ Helaas is het voor veel zzp'ers de realiteit. Pensioen is niet het leukste onderwerp, maar wel erg belangrijk. En je kunt er maar beter vroeg mee beginnen. In dit blog leggen we uit hoe je pensioen kunt sparen als zzp'er.

Read more

Zzp'ers tegen aov-verplichting

Veel zzp'ers snappen er niets van. In het nieuwe principeakkoord over pensioenen staat dat zelfstandigen zich straks verplicht moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid (aov). Op social media is al een heftige discussie losgebarsten.

Read more

Blogserie: pensioen opbouwen - berekening jaarruimte (deel 2)

Vorige week vertelden wij hoe belangrijk het is dat je op tijd begint met pensioen opbouwen . Pensioensparen betekent weliswaar dat er geld uit de portemonnee moet, maar je krijgt er behoorlijk wat fiscaal voordeel voor terug. In deel 2 van deze blogserie leggen wij uit hoeveel je per jaar mag sparen voor je pensioen en hoeveel fiscaal voordeel dat oplevert.

Read more

Blogserie: geld verdienen met je pensioen (deel 1)

Vind jij pensioen ook zo ingewikkeld? Toch is het makkelijker dan je denkt. En belangrijker: uitstellen van je pensioen kan je behoorlijk wat geld kosten. Één jaar uitstel kan al tot 10 procent minder pensioen leiden. De komende drie weken neemt gastblogger Sjaak Zonneveld van BrightPensioen ons blog over. Hij zal je uitleggen hoe je in een paar simpele stappen je pensioen hebt geregeld.

Read more