6 handige apps voor de zzp'er

We krijgen wel eens de vraag: “Hebben jullie niet nog meer handig apps die mij kunnen helpen als ondernemer?” Apps ontwikkelen is een intensief karweitje en we zijn nog niet groot genoeg om on demand apps te maken. Gelukkig zijn er genoeg apps op de markt die het leven van de kleine ondernemer makkelijker maken. Hierbij geven we je een overzicht van handige apps die we niet zelf hebben gemaakt, maar wel zelf gebruiken.

 

1. Apps voor als je een geheugensteuntje nodig hebt

 

Evernote

Één van de meest gebruikte apps om notities bij te houden is Evernote. Of het nou aantekeningen, foto's of do-lijsten zijn. Alles kun je met Evernote bewaren en delen met anderen. Zit je in de auto en krijg je ineens een goed idee? Met Evernote kun je ideeën inspreken. Handig is dat Evernote ook een desktopversie heeft.

Gratis

Download voor iOS of Android


Pocket

Een andere handige app is Pocket. Deze app is handig als je niet altijd de tijd hebt om alle inspiratie die je vindt direct te lezen. Je kunt met deze app artikelen, video’s en links bewaren en delen met anderen. De app synchroniseert met je tablet en computer, waardoor je altijd en overal je ideeën terug kunt lezen. Zelfs als je offline bent.

Gratis

Download voor iOS of Android

 

2. Apps voor plannen van werkzaamheden

 

Trello

Er is eigenlijk maar één app die echt helpt bij het plannen van je activiteiten: Trello. Met Trello kun je gemakkelijk activiteiten van een team coördineren. Maar ook voor zzp’ers die voor verschillende klanten of projecten werken, is Trello een superhandig systeem. Je kunt verschillende projecten en die in delen op de manier dat jij wil (bijv. per dag of per klant). Aan elk project kun je vervolgens takenlijsten koppelen. Deze lijsten kun je nog weer verder detailleren met specifiekere taken, zogenoemde ‘kaarten’. Dit maakt het gebruik erg overzichtelijk. Handig voor teams is dat je de lijsten kan delen, en verschillende taken kan toewijzen aan anderen.

Je kunt Trello gebruiken op je desktop maar er zijn ook mobiele apps (iOS en Windows). En een leuk weetje is dat Trello is gebaseerd op Kanban, een Japanse aanpak voor het plannen van logistieke projecten. Goeie om de blitz te maken bij je klant Zeker als je daarnaast ook Gekko Uren gebruikt om je werkzaamheden te tracken!

Gratis

Download voor iOS of Android

 

3. Apps voor zakelijk parkeren

 

Parkmobile

Dit is een echte musthave als je veel op pad bent met de auto voor je werk. Je bent geen tijd meer kwijt met zoeken naar een parkeermeter en bekijken hoe het werkt. Met Parkmobile maak je gemakkelijk een account aan met de gegevens van jouw auto en bank. Als je gaat parkeren, hoef je alleen nog maar de code van de parkeerautomaat te kiezen op de navigatiekaart en de timer aan te zetten. Vergeet als je klaar bent met parkeren niet de app uit te zetten. De factuur ontvang je automatisch in je mail. Parkmobile heeft ook een aantal abonnementen die voordelig zijn als je vaak gebruik maakt van betaald parkeren.

Gratis

Download voor iOS of Android

 

Yellow brick

Doet eigenlijk precies hetzelfde als Parkmobile maar heeft één voordeel. Er zijn meer parkeergarages aangesloten op Yellowbrick, o.a. van Q-park. Via de app kun je gemakkelijkd e goedkoopste parkeerplek vinden. Daarnaast kun je zien hoe ver het lopen is naar je eindbestemming. Yellowbrick heeft een aantal zakelijke abonnementen, waardoor je niet meer per transactie hoeft te betalen. Als je meer dan 3 keer per week betaald parkeert, heb je het abonnement er al uit.

Gratis (nb. je betaalt wel 10 euro registratiekosten tenzij je ANWB-lid bent + €0,34 per parkeertransactie​)

Download voor iOS of Android

 

4. Apps voor communicatie en samenwerking

 

Slack

Er zijn tegenwoordig heel veel manieren om te communiceren: email, whatsapp, sms, telefoon, facebook. Maar vaak zie je daardoor door de bomen het bos niet meer. Daarom is Slack zo'n uitkomst. In slack kun je namelijk gemakkelijk groepen aanmaken waarmee je op dat moment samenwerkt. Binnen die groep kun je met Slack heel gemakkelijk communiceren maar ook bestanden uitwisselen en/of bellen. En je kunt bijvoorbeeld ook alerts instellen als klanten van je team vragen stellen.

Wat vooral handig is aan Slack is dat je geen "vervuiling" krijgt van mensen die buiten de groep staan of van berichten die niets met werk te maken hebben. Zo mis je niets en worden direct al je zakelijke berichten geordend.

Gratis

Download voor iOS of Android

 

TIP: Heb jij alle Gekko apps voor je online boekhouding?

Download ze in de app store: iOS en Android.

Business tips